BiH

Odlukom Ustavnog suda BiH zakomplikovana situacija

Odlukom Ustavnog suda BiH zakomplikovana situacija
Odlukom Ustavnog suda BiH zakomplikovana situacija

NOVI GRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica smatra da je odluka Ustavnog suda BiH kojom se odbija apelacija Narodne skupštine Republike Srpske zakomplikovala situaciju i da je Ustavni sud BiH "ko zna koji put pokazao da je politički sud".

"Odbijanjem zahtjeva Narodne skupštine Republike Srpske da se preispita prvobitna odluka Ustavnog suda zakomplikovala se situacija u BiH i to je loše", rekao je Mihajilica Srni.

On je naveo da će se Savez za promjene danas, najkasnije sutra, zvaničnim stavom odrediti prema najnovijoj odluci Ustavnog suda BiH. 

Ustavni sud BiH juče je odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske – 9. januar proglašen neustavim.

Razmatrajući zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Odluke o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, Ustavni sud usvojio je privremenu mjeru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije