BiH

Odobrena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović"

Odobrena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović"
Foto: Ilustracija | Odobrena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović"

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović" koje će obezbjeđivati u skladu sa svojim ovlaštenjima.

Policijskoj upravi Banjluka jedan zahtjeva za održavanje javnog skupa uputili su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje "Čast otadžbine" Beograd.

"Policijska uprava Banjaluka nije zabranila održavanje ni jednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršiće obezbjeđenje oba u skladu sa svojim ovlaštenjima", saopšteno je iz ove uprave.

Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu sa propisima Republike Srpske, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja.

Oba skupa zakazani su za 18.00 časova.

Gradska uprava Banjaluka donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada dva ugostiteljska objekata tokom trajanja današnjih javnih skupova u Parku Mladen Stojanović.

Prema toj naredbi, danas od 14 časova do završetka skupova biće zabranjen rad ugostiteljskih objekata "Lanako" i "Vimbldon" u Ulici Mladena Stojanovića bb.

"Naredba je donesena na zahtjev Policijske uprave Banjaluka, a u okviru organizovanja mjera obezbjeđenja protestnih skupova, koji treba da budu održani danas u Parku Mladen Stojanović sa početkom u 18 časova", saopšteno je iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije