BiH

Pratite nas na Google news

Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru

Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru
Foto: N.N. | Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru
Srna

BEOGRAD - Vlada Srbije dala je saglasnost za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i Prijedlog zakona o klimatskim promjenama, kao i Strategiju zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine.

Primjenom zakona o klimantskim promjenama uspostaviće se sistem za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i obezbijediti prilagođavanje na izmijenjene klimatske uslove, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Donesena je i odluka o finansiranju nabavke udžbenika sredstvima budžeta, kojom se obezbjeđuju besplatni udžbenici i druga nastavna sredstva za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica, za učenike koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu, kao i za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji obrazovno-vaspitni rad ostvaruju po individualnom obrazovnom planu.

Besplatni udžbenici predviđeni su i za učenike kojima su neophodna prilagođena nastavna sredstva - uvećan font, Brajevo pismo, elektronski format, kao i za učenike koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dijete u školskom sistemu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije