BiH

Održan sastanak Kasipovića i Dunjića sa direktorima KPZ

Održan sastanak Kasipovića i Dunjića sa direktorima KPZ
Foto: N.N. | Održan sastanak Kasipovića i Dunjića sa direktorima KPZ

BANJALUKA - Sastanak ministra pravde RS Antona Kasipovića, pomoćnika ministra za izvršenje kaznenih i prekršajnih sankcija Pere Dunjića i direktora kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj održan je u Banjaluci.

Ministar pravde pohvalio je rad svih direktora Kazneno-popravnih zavoda koji su kao rukovodioci tokom vanrednog stanja odgovorno i profesionalno obavljali poslove i zadatke. 

Na sastanku je konstatovano da su rukovodioci ustanova zajedno sa zaposlenima uspješno primjenjivali sve mjere i preporuke nadležnih u vezi sa epidemiološkokm situacijom, da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou i da se u skladu sa propisima izvršavaju svi zadaci i poslovi. 

U kazneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj prioritet je bio zaštita zaposlenih, osuđenika i pritvorenika, u cilju spriječavanja zaraze. Rezultat toga je da nije bilo zaraženih zatvorenika, pritvorenika i maloljetnika, te da su se striktno poštovale mjere nadležnih institucija. 

Zaključeno je da uz dalje poštovanje zaštitnih mjera ponovo budu dozvoljene pogodnosti i posjete koje su bile obustavljene iz zdravstvenih razloga, a dogovoren je i plan dalje edukacije zaposlenih kao i dalje opremanje službenih lica potrebnom opremom i službenim vozilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije