BiH

Održan sastanak opozicionih partija iz RS i FBiH

Održan sastanak opozicionih partija iz RS i FBiH
Foto: Nasa stranka | Održan sastanak opozicionih partija iz RS i FBiH
Srna

SARAJEVO - Predstavnici opozicije iz Republike Srpske i Federacije BiH smatraju da je održavanje opštih izbora 2022. godine neupitno i da će zajedno insistirati na, kako kažu, transparentnim i poštenim izborima.

Sastanku su prisustvovali Mirko Šarović (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Aleksandar Glavaš (DNS), Edin Forto, Sabina Ćudić i Predrag Kojović (Naša stranka), Nermin Nikšić i Denis Bećirović (SDP BiH) i Elmedin Konaković (Narod i pravda).

Učesnici sastanka su ocijenili da su "neprihvatljive prijetnje vladajućih stranaka o neodržavanju izbora" i pozvali sve relevantne domaće i međunarodne institucije da se obezbijedi tehnološka podrška održavanju izbora koja će spriječiti, kako kažu, izborne krađe.

Predstavnici šest opozicionih stranaka rekli su da su zajedno orijentisani na budućnost zemlje s fokusom na ekonomski napredak i razvoj, te beskompromisnu borbu protiv korupcije na nivou BiH, kao i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Učesnici sastanka su započeli razgovore o 14 prioriteta koje BiH mora ispuniti za dobijanje kandidatskog statusa, te istakli spremnost za ubrzavanje evropskog puta BiH.

Prema njihovom mišljenju, BiH ima samo dvije mogućnosti - "sukob koji nudi vladaća koalicija SNSD, SDA, HDZ" ili saradnja i uzajamno uvažavanje uz poštovanje postojećeg ustavnog okvira BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije