BiH

Dodik: Srpska je država, Srbi slobodarski narod (FOTO)

Dodik: Srpska je država, Srbi slobodarski narod (FOTO)
Dodik: Srpska je država, Srbi slobodarski narod (FOTO)

BANJALUKA- Blizu smo odluke da odbacimo pravosuđe BiH jer krši ustav i Dejtonski sporazum, poručio je Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske na akademiji povodom 20 godina od osnivanja SNSD-a održanoj danas u dvorani Borik.

On je napomenuo da su SNSD i Republika Srpska opredijeljeni za mir.

Kako je rekao pravnom i političkom nasilju se mora suprostaviti inače Republika Srpska neće postojati.  '' BiH nije uspjela da postane država.  Za nas je neprihvatljivo stanje u kojem sud i tužilaštvo nameću odluke i otimaju našu imovinu'', kazao je Dodik. 

On je poručio da je SNSD vlast u RS preuzimao u najtežim momentima.  1998 godine kada je ona bila teritorijalno razjedinjena te 2006 u momentima kada je gubila brojne nadležnosti, ali da su Republici Srpskoj uspjeli vratiti dostojanstvo.  Stranka je krenula sa uvjerenjem da RS može ponuditi viziju i dati joj demokratski predznak. 

Na akademiji su uručene zahvalnice i povelje zaslužnim članovima a prikazan je i dokumentarni film o počecima i usponu stranke.  Akademiju su svojim prisustvom uveličali ambasadori Rusije i Kine u BiH,  predsjednici koalicionih stranaka,  Saveza sindikata RS i drugi brojni gosti i članovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije