BiH

Oglasila se Vlada RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri"

Oglasila se Vlada RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri"
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Oglasila se Vlada RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske i njen predsjednik Radovan Višković sa dužnim poštovanjem odnose se prema svim organizacijama i udruženjima, proisteklim iz Odbrambeno otadžbinskog rata, saopšteno je iz Vlade RS povodom napisa o spornom kredibilitetu predsjednika udruženja veterana "Garda Panteri".

"Naglašavamo da Vlada pruža punu podršku svim aktivnostima koje baštine kulturu sjećanja na stradanja srpskog naroda tokom Odbrambeno otadžbinskog rata, uključujući i 'Gardu Panteri', koji su dali nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske", stoji u saopštenju.

Kao razlog današnjeg sastanka Viškovića sa predstvanicima "Garde Panteri" iz Vlade navode podršku koju Vlada i njen predsjednik aktivnostima ovog udruženju.

"Ovo je bila prilika da predsjednik Vlade Radovan Višković izrazi poštovanje i zahvalnost zbog  hrabrosti koju su, u najtežim vremenim za srpski narod, iskazivali pripadnici 'Garde Panteri', ne žaleći ni sopstvene živote da bi mi danas živjeli u slobodi", navode iz Vlade Srpske.

Iz Vlade su izrazili žaljenje što je prisustvo predsjednika udruženja Petra Cvijetinovića sastanku umanjilo njegov značaj.

"Istovremeno, ističemo da Vlada niti želi niti može da se miješa u unutrašnju organizaciju bilo kojeg udruženja ili organizacije, proistekle iz Odbrambeno otadžbinskog rata, naglašavajući da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućnosti nastaviti da kroz razne programe podrške, radi na unapređenju položaja i statusa boraca i članova njihovih porodica", zaključeno je saopštenju.

Povezana vijest: Poznati prevarant uručio odlikovanje Viškoviću

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije