BiH

Oglasio se Đokić o hapšenju funkcionera SP-a Nebojše Lukića

Oglasio se Đokić o hapšenju funkcionera SP-a Nebojše Lukića
Foto: Arhiva | Oglasio se Đokić o hapšenju funkcionera SP-a Nebojše Lukića
Srna

BANJALUKA - Predsjednik SP Petar Đokić izjavio je danas da hapšenje rukovodioca u Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srpske Nebojše Lukića, koji je i član SP-a, ne treba politizovati i da nadležni organi treba da rade svoj posao.

Đokić je izrazio uvjerenje da će se istragom doći do saznanja da li ima ili nema krivice, čija je i kakva krivica i od koga je potekla.

"Neka organi rade svoj posao i ovo pitanje ne treba politizovati. Ovo nema nikakve veze sa politikom. Ako je neko nesavjesno obavljao svoj posao, on će za to odgovarati, a ako nije ne treba mu tovariti odgovornost", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da treba svakom pružiti priliku da dokaže svoju nevinost ako za to ima uslova.

Đokić je rekao da o Lukiću kao čovjeku i kao vrijednom i marljivom radniku u svom poslu može da kaže sve najbolje, a da će istraga utvrditi da li je on ili neko drugi negdje napravio grešku.

Rukovodilac odjeljenja za implementaciju međunarodnih projekata u Fondu za zaštitu životne sredine Nebojša Lukić uhapšen je juče u Banjaluci zbog korupcije.

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da su juče slobodeuhapšene osobe N.L. iz Doboja i R.M. i M.M. iz Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična djela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i iznuda. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije