BiH

Okolić: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Okolić: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske
Foto: Ilustracija/Arhiva | Okolić: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske
N.N.

BANJALUKA - Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako potvrdio ranije navode srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da bi u takvom scenariju 80 odsto Srba napustilo zajedničku vojsku.

Iz Ministarstva odbrane BiH požurili su da demantuju Dodika, tvrdeći da srpski vojnici i oficiri nisu bili anketirani. I Okolić kaže da nije bilo anketa, ali ističe da je navedeni podatak tačan.

"Dodik vlada tačnim podatkom i procentom, zato što ima nešto što je jače od ankete. Došlo se do toga tako što su pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda dolazili kod svojih pretpostavljenih i starješina i svi su rekli ako do toga dođe da na njih mogu računati", ističe Okolić.

Okolić kaže i da su odnosi u Oružanim snagama narušeni, posebno nakon što je ministar odbrane Sifet Podžić, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio vježbu sa Vojskom Srbije na Manjači.

(RTRS)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije