BiH

Opozicija se sastaje na Jahorini, glavna tema opšti izbori

Opozicija se sastaje na Jahorini, glavna tema opšti izbori
Foto: N.N. | Opozicija se sastaje na Jahorini, glavna tema opšti izbori

BANJALUKA - Lider SDS-a Mirko Šarović najavio je danas da će naredne sedmice na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske na kojem će glavna tema biti priprema opozicije na predstojeće opšte izbore.

Šarović je naveo da bi sastanku, koji je zakazan u srijedu, 21. aprila, trebalo da prisustvuju predstavnici SDS-a, PDP-a, DNS-a, kao i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

"Postoje različite inicijative, sve ćemo ih razmotriti. Pokušaćemo da zauzmemo zajednički stav i o izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH", rekao je Šarović novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa načelnicima i gradonačelnicima lokalnih zajednica koji dolaze iz SDS-a, Šarović je istakao da je zajednički stav da je Savez opština i gradova "sve manje autonomna organizacija, a sve više u funkciji vladajuće garniture".

"Ovaj sastanak je bio priprema za današnju sjednicu Saveza opština i gradova. Zajednički stav je da Savez opština i gradova, kao krovna organizacija koja okuplja sve načelnike i gradonačelnike, iz godine u godinu sve manje obavlja funkciju koju bi trebala, odnosno da bude servis i podrška opštinama i gradovima", kaže Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije