BiH

Osmanović: Povećanjem broja ministarstava u Vijeću ministara riješili bismo probleme

Osmanović: Povećanjem broja ministarstava u Vijeću ministara riješili bismo probleme
Foto: Arhiva | Osmanović: Povećanjem broja ministarstava u Vijeću ministara riješili bismo probleme

SARAJEVO - Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA, kazao je danas "Nezavisnim novinama" da je tačno da su juče na sastanku sa delegacijom SNSD-a razgovarali o tome da se poveća broj ministarstava u Vijeću ministara BiH.

"To je bio naš prijedlog kako bismo prevazišli probleme, jer po pravilu SNSD-u pripada mjesto predsjedavajućeg i još dva ministarstva u Vijeću ministara, a oni traže i treće. Ovim dogovorom riješili bismo problem raspodjele ministarstava, ali i problem toga što nam nedostaju vrlo važni resori u Vijeću ministara, poput resora poljoprivrede i evropskih integracija", rekao je Osmanović.

Na pitanje da li je SNSD pristao na ovaj prijedlog, Osmanović je rekao da nisu dali odgovor.

Na konstataciju da je Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a, ranije danas novinarima rekao da SNSD nije pristao na taj prijedlog jer je to protiv Ustava i protiv Dejtona, Osmanović je kazao da ovaj prijedlog nije protiv Dejtona, obzirom da je nakon potpisivanja Dejtona Vijeće ministara imalo samo tri ministarstva, te da je došlo vrijeme da se ponovo poveća broj ministarstava u ovom izvršnom organu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije