BiH

Osmanović: Tender za nabavku pasoša nije poništen već zaustavljen zbog žalbe

Osmanović: Tender za nabavku pasoša nije poništen već zaustavljen zbog žalbe
Foto: Srna | Osmanović: Tender za nabavku pasoša nije poništen već zaustavljen zbog žalbe

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je danas da tender za nabavku pasoša nije poništen, već je "samo njegovo trajanje zaustavljeno zbog žalbe koju je uložila jedna rumunska firma".

Osmanović je pojasnio da je, prema Zakonu o javnim nabavkama, kada je riječ o međunarodnim tenderima, rok za preuzimanje tenderske dokumantacije 45 dana, te da svaki privredni subjekat od dana preuzimanja tenderske dokumentacije ima na raspolaganju 10 dana da uloži prigovor na sam tekst.

"Taman kada smo se ponadali da će biti završen tih 45 dana, u posljednjem vremenskom periodu, koliko sam informisan, neka rumunska firma je uložila žalbu", rekao je Osmanović novinarima u Sarajevu.

On je istakao da, prema Zakonu o javnim nabavkama, postoje dvije mogućnosti, od kojih je jedna da menadžment Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ udovolji svim primjedbama privrednog subjekta koje ih je stavilo na tendersku dokumentaciju, ukoliko to suštinski ne mijenja samu tendersku dokumentaciju.

"Druga mogućnost je da menadžment IDDEEA-e to odbije i onda to ide u Kancelariju za razmatranje želbi, a ona, nakon prijema žalbe, ima rok od 30 dana da odgovori da li je opravdana ili nije", kaže Osmanović.

On je izrazio zabrinutost jer se ulazi u skučen vremenski prostor, istakavši da će se, ako Kancelarije za razmatranje žalbi, kao što je do sada bio slučaj, ne odgovori na žalbu u propisanom roku, ući u novembar kada je i otvaranje ponuda, gdje se, takođe, mogu uložiti žalbe.

"Ponovo ulazimo u borbu sa vremenom, ali tako je propisan Zakon o javnim nabavkama. Očekujem i nadam se da će Kancelarija za razmatranje žalbi odgovoriti što prije na ovu žalbu koju je uložila rumunska firma", zaključio je Osmanović.

Mediji su ranije objavili da je peti po redu tender za nabavku pasoških knjižica poništen i to zbog žalbe koja je uložena na tendersku dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije