BiH

Otvaraju se fitness centri, kladionice i teretane u ZDK

Otvaraju se fitness centri, kladionice i teretane u ZDK
Foto: Ilustracija | Otvaraju se fitness centri, kladionice i teretane u ZDK
Srna

SARAJEVO - Vlada Zeničko-dobojskog kantona ublažila je epidemijske mjere i omogućila otvaranje fitnes centara, teretana, kladionica u ovom kantonu.

Nakon što je usvojen prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, novom naredbom je ddozvoljeno služenje nargila u otvorenim prostorima, a mjere koje su sprovođene u predškolskim ustanovama ubuduće će biti primjenjivane i u drugim subjektima čija je djelatnost rad sa djecom.

Ukinuta je većina ranije donesenih restriktivnih mjera, tako da su ograničenja svedena na važeće mjere iz naredbi Vlade Federacije BiH, saopštila je pres-služba ovog kantona.

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić napomenuo je da se epidemiološka situacija još označava kao nepovoljna, ali da je opšta slika znatno poboljšana.

Prema njegovim riječima, smanjen je broj novih slučajeva, kao i pritisak na bolničke kapacitete.

Vršilac dužnosti premijera i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić je naveo da je, nakon preporuke Kriznog štaba, danas počeo postepeni povratak učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u školske klupe, te da će do kraja sedmice biti poznati model i dinamika povratka svih učenika u škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije