BiH

Pratite nas na Google news

PDP: Gradonačelnik da se izjasni o zagađenju u Incelu

PDP: Gradonačelnik da se izjasni o zagađenju u Incelu
Foto: N.N. | PDP: Gradonačelnik da se izjasni o zagađenju u Incelu
Srna

BANJALUKA - Gradski odbor Partije demokratskog progresa (PDP) zatražio je od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da saopšti šta je preduzeo kako bi se "sanirala ekološka katastrofa u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci", koja je, kako tvrde, zagađena radioaktivnim materijalima.

Gradski odbor PDP-a tvrdi da rezultati analiza koje je izvršio Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske govore da je dio zemljišta u Banjaluci "u katastrofalnom ekološkom stanju, te da posljedice po život i zdravlje građana mogu biti dramatične".

Iz banjalučkog PDP-a navode da Radojičić mora da podnese ostavku, ukoliko ne saopšti šta je preduzeto da bi se smanjile štetne posljedice.

Iz ove stranke navode da će ovim povodom kontaktirati sve relevantne međunarodne institucije i nadležna tijela, saopšteno je iz Gradskog odbora PDP-a.  

PDP

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije