BiH

Pandurević: Teško onome ko lažima opravdava i uzdiže sebe

Pandurević: Teško onome ko lažima opravdava i uzdiže sebe
Foto: N.N. | Pandurević: Teško onome ko lažima opravdava i uzdiže sebe

BANJALUKA - Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS-a komentarišući izjavu Nenada Stevandića, predsjednika Ujedinjene Srpske da je izlazak vladajuće koalicije na izbore rušenje dogovora opozicije u Republici Srpskoj i Kristijana Šmita, rekla je da "teško onom ko drugoga mora lagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao".

Nije im Šmit branio da odgovore na zahtjeve SDS-a koje im je uputio predsjednik SDS Milan Miličević. Podsjetiću, tražio je da kažu da će predsjednik Republike Srpske potpisati Izborni zakon Republike Srpske i tražili smo da se istovremeno održe izbori i za predsjednika Srpske i Narodnu skupštinu. Jasno je da se boje tih izbora, pa radije gutaju žabe, krokodile. I nije problem da jedu šta hoće, navikli smo da su gladni, ali neka nas ne uvlače u svoje laži i manipulacije", rekla je Pandurevićeva.

U saopštenju SDS-a, Pandurevićeva je podsjetila da nije opozicija odobrila CIK-u sredstva za provođenje izbora i to po nametunom zakonu Šmita, nego je to učinio ministar finansija i trezora Srđan Amidžić.

Zašto ne sankcionisaše Amidžića jer je priznao turistu i njegov zakon? Gdje su ostavke članova OIK i GIK koje su obećavali? Izgleda da Šmitova batina ima uticaj na njih. Problem Republike Srpske nije SDS jer mi smo navikli na kazne i nas nikada niko nije mogao ucijeniti. Problem Republike Srpske je gramziva i ucijenjena vlast koja se samo retorički konfrontrira sa strancima, a na djelu radi sve što im kažu;, kaže Pandurevićeva.

Ona ističe da je krajnje neljudski i bezobrazno, SDS kriviti za bilo šta i dovoditi ga u kontekst kolaboracija, i to u momentu kada je potpuno stigmatizovan.

"Te lažne patriote pokušavaju onemogućiti izlazak na izbore SDS-u, nadajući se da nam CIK neće ovjeriti učešće na izborima jer su nam oni zamrznuli račun. Deceniju i po čine sve da nas pobijede u Semberiji, Posavini, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Sokocu, i kako im to ne ide od ruke posegnuli su pokušaju zabrane SDS-u da izađe na izbore. Nakon 20 godina na OFAK-ovoj listi, agencije Republike Srpske su ugasile naš račun, a zna se koga one slušaju" navela je Pandurevićeva navdoeži da nije primjetila da su "lažne patriote" rekle da neće na izbore ako se ne dozvolu SDS-u da ne izađe na te izbore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije