BiH

Pao dnevni red treće sjednice, započeta nova

Pao dnevni red treće sjednice, započeta nova
Foto: Arhiva | Pao dnevni red treće sjednice, započeta nova

​SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ nisu danas usvojili dnevni red treće redovne sjednice, a nakon što je zaključen njen rad, počela je nova sjednica, na čijem dnevnom redu je i program rada Vlade FBiH za ovu godinu.

Za dnevni red treće redovne sjednice, koja je započeta u junu, bio je 21 poslanik, protiv ih je bilo 20, a 36 poslanika bilo je uzdržano, javljaju federalni mediji.

Na dnevnom redu sjednice bilo je predloženo oko 20 tačaka, između ostalih izvještaj o radu Vlade FBiH za prošlu godinu, kao i izmjene i dopune šest zakona koje su predložili poslanici.

Među njima su bile i izmjene Zakona o radu koje se tiču reprezentativnosti sindikata, a što je tražio Sindikat doktora medicine i stomatologa.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović najavio je da će se većina tačaka koje su bile planirane za treću sjednicu naći na dnevnom redu pete redovne sjednice ovog doma, za petnaestak dana.

Potom je započeta četvrta redovna sjednica na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju zakone o zanatstvu, o podsticaju razvoja male privrede, o zaštiti vazduha, o sudskoj policiji, kao i program rada Vlade FBiH za ovu godinu.

Na dnevnom redu nalazi se i informacija o stanju u rudnicima od 2009. do 2017. godine.

Klub poslanika Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH podnio je inicijativu kojom bi Vlada FBiH bila obavezna da u roku od 30 dana smijeni menadžmente profitabilnih kompanija koje su u nadležnosti FBiH, a posluju negativno.

Šef Kluba SDP-a Damir Mašić na sjednici Predstavničkog doma zatražio je informaciju od predstavnika Vlade FBiH o tome šta se dešava u vezi sa današnjim protestom rudara u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije