BiH

Pratite nas na Google news

Parastos u Čelebićima za 400 Srba koje su ubile ustaše

Parastos u Čelebićima za 400 Srba koje su ubile ustaše
Foto: Srna | Parastos u Čelebićima za 400 Srba koje su ubile ustaše
Srna

BANJALUKA - U selu Čelebić kod Livna u Bosni i Hercegovini, danas je održan parastos za 400 Srba koje su ustaše ubile tokom Drugog svjetskog rata.

"U masovnoj grobnici u selu Čelebić nalaze se posmrtni ostaci 400 Srba koje su ustaše zaklale, ubile na drugi način ili su ih žive bacale u jamu bezdanku Bikušu", rekao je paroh livanjski Predrag Creljulja za novinsku agenciju Srna.

Paroh je kazao da je parastos služen za 400 Srba, dok ih je 1.200 sahranjeno u Spomen-kapeli u Livnu.

"Od Ognjene Marije do Ilindana 1941. godine ustaše su ubile 1.600 Srba", rekao je on.

Tih dana su zauvijek nestale cijele srpske porodice, dok su neka sela od tada pa do danas ostala bez ijednog Srbina.

Pedeset godina nakon ovog zločina, u Spomen-kapeli u Livnu sahranjeni su posmrtni ostaci stradlnika, koji su izvađeni iz većine jama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije