BiH

Pavić: DNS nezaobilazan faktor u formiranju vlasti

Pavić: DNS nezaobilazan faktor u formiranju vlasti
Pavić: DNS nezaobilazan faktor u formiranju vlasti

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je večeras da će ova stranka biti nezaobilazan faktor u formiranju vlasti i da će DNS prihvatiti funkciju predsjednika Vlade ukoliko na predstojećim izborima dobije veliko povjerenje građana.

Pavić je na predizbornoj tribini u Donjim Garevcima podsjetio na dogovor koalicionih partnera SNSD-DNS-SP i mogućnost da DNS ima pravo da bira jednu od dvije funkcije - predsjednika Vlade ili Narodne skupštine Republike Srpske.

"Mi ćemo izabrati funkciju predsjednika Vlade ukoliko dobijemo veliko povjerenje građana, jer ćemo onda biti odgovorni prema tim građanima, a preko predsjednika Vlade i te funkcije bismo realizovali program i obećanja građanima", naglasio je Pavić.

On je dodao i da se, iako je početak kampanje, može nazrijeti da DNS uživa povjerenje građana i da je svojom politikom i radom već sada u žiži interesovanja ne samo građana, već i drugih stranaka koje "mjerkaju" zašto to DNS ide krupnim koracima naprijed.

"To je samo principijelna politika DNS-a i to je osnova naše poruke 'Riječ je riječ', jer radimo ono što smo i obećali", rekao je Pavić.

On je poručio građanima da će u predizbornoj kampanji vidjeti i one sa parolama kako su oni čuvari Republike Srpske i kako su drugi neprijatelji.

"Oni se moraju prisjetiti da su ti isti puno ovlaštenja prenijeli sa Republike Srpske na nivo BiH, a DNS nije glasao ni za jedan prenos ovlaštenja na nivo BiH zato što je to suprotno Ustavu. Nismo nasjeli pričama ni stranaca niti bilo koga drugog da je to u interesu naših građana. Mi smo među ljudima i znamo šta je njihov interes", rekao je Pavić.

On je istakao i da DNS želi regionalni razvoj Republike Srpske, decentralizaciju vlasti i BiH kao labavu konfederaciju ili federaciju, a Republiku Srpsku čvrstu, ali decentralizovanu sa velikim ovlaštenjima lokalnim zajednicama, ali i regijama koje će biti uspostavljene nakon usvajanja prostornog plana, što će garantovati ravnomjerni razvoj Republike Srpske.

Kandidat koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Svjetlana Sredić smatra da put u održivi razvoj ne podrazumijeva samo promjenu politike nego promjenu načina razmišljanja, odgovornost i rad.

"Mislim da to na kraju mora donijeti boljitak i dobrobit društvu. Pameću i smirenošću može se pobijediti glupost i agresivnost. Došlo je vrijeme realne politike, realnih ljudi, politike DNS-a i zato bih pozvala birače da glasaju za DNS", dodala je Sredićeva.

Kandidat koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Olivera Brdar Mirković izjavila je da DNS, između ostalih ciljeva, posebno insistira na tome da cijelo društvo ulaže u kulturu i obrazovanje i da je to važan temelj svakog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije