BiH

Pavić: Stevandiću nema mjesta u vladajućoj koaliciji

Pavić: Stevandiću nema mjesta u vladajućoj koaliciji
Foto: N.N. | Pavić: Stevandiću nema mjesta u vladajućoj koaliciji

BANJALUKA – Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), rekao je da u vladajućoj koaliciji nema mjesta za Nenada Stevandića i njegovu stranku (Ujedinjena Srpska).

Pavić je ovo rekao novinarima u hotelu 'Bosna' u Banjaluci, gdje je obilježena krsna slava DNS-a, Mitrovdan.  

Pavić je dodao da Stevandić ima bliske odnose sa jednim od koalicionih partnera ali da on nije dio koalicije.

Komentarišući nedolazak Petra Đokića na slavu DNS-a, rekao je da bi mu bilo drago da ministar nešto uradi po pitanju industrije u RS.

Istakao je da je koalcija na nivou RS funkcioniše stabilno, i sve institucije u RS su funkcionalne.

Pavić je rekao da DNS očekuje svog kandidata ispred koalicije za poziciju predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH.

On i Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, su komentarišući Izvještaj koji je visoki predstavnik Valentin Incko podnio Savjetu bezbjednosti UN-a istakli da se on stavio na samo jednu stranu i da je pristran.

"Njegov izvještaj je uperen isključivo protiv RS i njenih pojedinaca. Incko služi grupi zemalja koje su formirale Haški tribunal, a koji sudi samo Srbima i dio je institucija koje samo ovo žele", rekao je Pavić.

Čubrilović je demantovao da je Morin Kormak, ambasadorica SAD, vršila pritisak na DNS i prijetila sankcijama zbog tačke o referendumu, te je objasnio da je Kormakova izjavu u kojoj je tražila otkazivanje referenduma dala nakon što je usvojen dnevni red s tačkom o povlačenju odluke o referendumu.

Pavić je rekao da je njegova izjava da bi DNS glasao protiv suspenzije referenduma o Sudu i Tužilaštvu pogrešno shvaćena, pojasnivši da je mislio reći da bi takav stav bio da je opozicija izrazila spremnost da referendum podrži, što, kako tvrdi, nije bio slučaj.

Branislav Trišić, predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske kaže da je Pavić dao preoštru izjavu koja, kako kaže, ne priliči da se daje stranci koja samo želi ostvariti jedinstvo svih stranaka iz RS za očuvanje interesa srpskog naroda.

"Kao primjer ponašanja DNS-a mogu vam navesti moj Bratunac, gdje smo ja i dva naša člana ostali bez posla pod pritiscima te stanke jer na apel predsjednika Republike (Milorada Dodika) nismo htjeli ući u koaliciju sa SDA, s kojom je DNS ovdje u koaliciji", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije