BiH

Pavlovićev advokat: Inckov zakon je strašilo iznad slobodnomislećeg čovjeka

Pavlovićev advokat: Inckov zakon je strašilo iznad slobodnomislećeg čovjeka
Foto: Arhiva | Pavlovićev advokat: Inckov zakon je strašilo iznad slobodnomislećeg čovjeka

​BIJELJINA - Pred Osnovnim sudom u Srebrenici danas je odgođeno ročište za oktobar u procesu protiv predsjednika Udruženja "Istočna alternativa" Vojina Pavlovića kojem se stavlja na teret lijepljenje plakata sa porukom da Republika Srpska nije genocidna tvorevina, rekao je Srni njegov branilac Mirko Blagojević.

"Nametnuti Inckov zakon sada stoji kao strašilo iznad svakog advokata i slobodnomislećeg čovjeka i situacija nije prijatna jer otežava strategiju odbrane", ističe Blagojević.

On kaže da nametnuti zakon uvodi verbalni delikt "na mala vrata" i antisrpski Haški trbunal kao konačnu, jedinu i neupitnu istinu.

"Sa ovakvim nametnutim zakonom stvaraćemo nikom poznato pravosuđe ili će se morati mijenjati i Konvencija o genocidu, koja traži apsolutnu nevinost žrtve", navodi Blagojević.

Prema njegovim riječima, svijet je sada u Avganistanu vidio svu težinu operacije evakuacije civila koju su izvele moćne zemlje, a Vojska Republike Srpske je iz Srebrenice evakuisala 30.000 civila i po izboru ih prebacila na teritoriju pod bošnjačkom kontrolom.

Branilac Vojina Pavlovića očekuje da će on biti oslobođen odgovornosti.

Prema Blagojevićevim riječima, prijavu protiv Pavlovića podnijela je Policijska stanica, a očekuje se da kao svjedok bude saslušan i novinar koji ga je fotogafisao pored plakata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije