BiH

Petrović: Podržavam Jelenu Trivić, ali ne napuštam SDS

Petrović: Podržavam Jelenu Trivić, ali ne napuštam SDS
Foto: Dražan Pozderović | Petrović: Podržavam Jelenu Trivić, ali ne napuštam SDS

BANJALUKA – Ljubiša Petrović, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) i gradonačelnik Bijeljine demantovao je danas da napušta SDS i osniva novu stranku sa Jelenom Trivić, potpredsjednicom PDP-a.

"Ljubiša Petrović jednako SDS i SDS jednako Ljubiša Petrović. Kada je u pitanju Jelena Trivić podrška je obostrana. Hvala joj na podršci na ovim izborima, nastavićemo da radimo isto, i mi ćemo nju podržavati. Pobjeda u Bijeljini je za nastavak za dalje političke procese", rekao je Petrović.

Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika SDS praktično je potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku stranku u RS.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS, odgovarajući na novinarska pitanja demantovao da će dio članstva SDS-a preći u novu stranku kod Jelene Trivić.  

"Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku.  Jeleni Trivić želim svu sreću i uvijek ćemo biti uz nju. Ja sam joj ponudio da bude dio SDS. Šta god da bude, mi i Jelena Trivić ćemo ostati na istom putu, a to je rušenje aktuelne vlasti", dodao je on.

V.d. predsjednika SDS-a rekao je i da je ova stranka kao ozbiljna politička partija hladne glave napravila analizu pokušaja opoziva u Bijeljini i da su time dokazali drugima da SDS može napraviti jednu dobru organizaciju, te da je stranka stabilna.

"Zadovoljstvo postoji ali i namjera da nastavimo raditi još bolje", rekao je Miličević.

Miličević je rekao da će nastaviti insistira ti da se raspusti Skupština grada Bijeljina.

Organizacija KOLOS koju čine svi načelnici i gradonačelnici iz SDS-a u Republici Srpskoj zabrinuta je za situaciju povodom poskupljenja cijena energenata i RS i navode da su poslali zahtjeve na koje nije odgovoreno.

"Iako smo poručivali da ćemo ukoliko ne bude reakcije na naše zaključke izaći iz Saveza opština i gradova Republike Srpske, to ipak nećemo da uradimo, jer postoje određeni koraci koji su ipak pokrenuti po ovom smjeru. Mi smo u ime svih lokalnih zajednica željeli da reagujemo", istakao je Miličević.

On podsjeća da su prihodi od PDV -a koji su bili 20 odsto,  preusmjereni samo 10 odsto ka lokalnom nivou čime nisu zadovoljni.

"Takođe, cijena električne energije porasla je za 50 odsto u lokalnim zajednicama, a po tom pitanju se nije pomoglo budžetima lokalnih zajednica. Ali, to pitanje će između ostalog biti na sutrašnjoj sjednici Saveza opština i gradova. Ako ne bude reakcije ne isključujemo i mogućnost da zamrznemo naš status u tom Savezu", rekao je Miličević.

Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS-a rekao je da tema loše pozicije lokalnih zajednica vrlo bitno pitanje.

"Mislim da smo do sada otvorili mnoge teme vezane za lokalne zajednice, a pitanje koje je vrlo bitno jeste da se raspravlja o prihodima od PDV-a, te transparentija raspodjela novca po osnovu javnih investicija za opštine i gradove", kazao je Milićević.

On je dodao da SDS očekuje i da se konačno realizuje dogovor iz prošle godine, a radi se o imenovanju komisije koja bi razgovala sa premijerom Radovanom Viškovićem o većoj raspodjeli novca između Republike i lokalnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije