BiH

Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma

Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma
Foto: SDS | Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik SDS-a Nade Planinčević izjavio je da, sve dok je Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma na snazi, priča SNSD-a o vojnoj neutralnosti je, kako kaže, manipulacija građanima Republike Srpske.

On smatra da bi portparol SNSD-a Radovan Kovačević, prije nego što neargumentovano dezavuiše javnost i podvaljuje neistine SDS-u, trebalo da pročita Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma koji definiše prisustvo snaga međunarodnih vojnih trupa u BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Planinčević je pozvao Kovačevića da, ako smatra da je Republika Srpska vojno neutralni, urgira da pripadnici međunarodnih vojnih snaga bez obzira iz koje države dolaze a koji prolaze teritorijom Republike Srpske budu uhapšeni.

"Razumljiva je nervoza u SNSD-ovim redovima jer im je propao plan da na mala vrata, odlukom ministra odbrane koje su već namijenili za predstavnika SDA, prihvate Nacionalni godišnji plan i time ubrzaju put BiH ka članstvu u NATO zarad par fotelja u Savjetu ministara", mišljenja je Planinčević.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

Sarajevski Papak

Pa kako izdajica da priča drugačije kada SDS i PDP na aparatima drži NATO , bolje da se država zabavi sa ravnanjem ramena izdajicama a za sve i jednoga se zna koji su , za sve i jednoga

Sale

U Aneksu jedan dejtonskog sporazuma ne stoji ama baš ništa (velikim slovima: NIŠTA) o obavezi članstva dejtonske unije FBiH i RS (na teritoriji bivše Brozove veštačke komunističke genocidne tvorevine S.R. BiH) u NATO-savezu ili bilo kojem drugom vojnom savezu. Dakle vojna neutralnost naše države Republike Srpske, a samim tim i cele dejtonske unije FBiH i RS (dokle god postoji) je sasvim realna i dobra opcija. Vojna neutralnost osim toga ne (velikim slovima: NE) podrazumeva zabranu prisustva međunarodnih vojnih snaga na teritoriji vojno neutralne države. Muvaju se razne snage i po Austriji i po Švedskoj i po Finskoj. Vojna neutralnost samo znači ne biti član nekog vojnog saveza, sa svim obavezama koje to povlači. Ako neko iz SDS-a smatra da mi u RS moramo u NATO po svaku cenu, i to po planu turskog sarajevskog lobija sa Bakir-om IzzetBey-om na čelu, onda taj mora da odgovara građanima RS za politiku koja je uperena protiv većinske volje građana. Što se samog članstva u NATO tiče, ja sam lično za što skoriji ulazak naše države RS u NATO i meni to ne smeta. Ali to nije većinska volja naših građana i ja tu volju poštujem. Dobro bi bilo i da je neki funkcioneri SDS-a poštuju.

Карамбуле

Септичке око Зворника опет прелиле. Треба то опет очистити.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije