BiH

Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma

Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma
Foto: SDS | Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Potpredsjednik SDS-a Nade Planinčević izjavio je da, sve dok je Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma na snazi, priča SNSD-a o vojnoj neutralnosti je, kako kaže, manipulacija građanima Republike Srpske.

On smatra da bi portparol SNSD-a Radovan Kovačević, prije nego što neargumentovano dezavuiše javnost i podvaljuje neistine SDS-u, trebalo da pročita Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma koji definiše prisustvo snaga međunarodnih vojnih trupa u BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Planinčević je pozvao Kovačevića da, ako smatra da je Republika Srpska vojno neutralni, urgira da pripadnici međunarodnih vojnih snaga bez obzira iz koje države dolaze a koji prolaze teritorijom Republike Srpske budu uhapšeni.

"Razumljiva je nervoza u SNSD-ovim redovima jer im je propao plan da na mala vrata, odlukom ministra odbrane koje su već namijenili za predstavnika SDA, prihvate Nacionalni godišnji plan i time ubrzaju put BiH ka članstvu u NATO zarad par fotelja u Savjetu ministara", mišljenja je Planinčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije