BiH

Po pola godine zatvora jer su lažno prijavili da je postavljena bomba u sudu

Po pola godine zatvora jer su lažno prijavili da je postavljena bomba u sudu
Foto: Pixnio | Po pola godina zatvora jer su lažno prijavili da je postavljena bomba u sudu

SARAJEVO - Eldin Kuka i Almin Osmanović, osuđeni su na po pola godine zatvora jer su u julu vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH.

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivice, oni su u Opštinskom sudu u Sarajevu osuđeni zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje. 

"Optuženi se terete da su 5. jula 2022. godine u 10.50 sati iz automobila, vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH. Dakle, optuženi Osmanović pozvao je na broj 122 i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!, nakon čega je prekinuo telefonski poziv", navode iz Tužilaštva KS.

Dodaju da su nakon toga optuženi zajedno uništili mobilni telefon i SIM karticu. 

Inače, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 7. jula su pronašli i uhapsili Kuku i Osmanovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije