BiH

Pobjeda za nastavak razvoja RS

Pobjeda za nastavak razvoja RS
Pobjeda za nastavak razvoja RS

BANJALUKA, STANARI - Savez nezavisnih socijaldemokrata očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim izborima i u skladu s tim već u ponedjeljak želi da sa svojim koalicionim partnerima formira novu strukturu vlade.

Poručeno je to sa završne tribine SNSD-a održane u srijedu naveče u Banjaluci na Trgu Krajine, gdje je rukovodstvo stranke simpatizerima predstavilo dosadašnje rezultate i program za naredni perod.

Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - SP - DNS za predsjednika RS, poručio je da želi da nastavi da vodi RS i brani njene interese, te naglasio da je njena politika put ka Evropi i partnerstvo s Ruskom Federacijom.

"Naša politika je put ka Evropi i da niko ne ometa naše partnerstvo s Ruskom Federacijom. Volimo i gledamo Srbiju, ne mrzimo Federaciju BiH. Želimo dobro i Bošnjacima i Hrvatima, ali hoćemo da sami upravljamo našim resursima", rekao je Dodik.

Željka Cvijanović, kandidat koalicije za člana Predsjedništva BiH iz RS, istakla je da je ovo najstabilnija koalicija koja je uspjela da zabilježi rezultate i koja zbog toga očekuje pobjedu.

"U Sarajevo idem sa zastavom u bojama RS, a ne sa bijelom zastavom s kojom ide moj protivkandidat i garancija sam da se neće donositi odluke štetne za RS, ali i odluke štetne za naše prijatelje u svijetu", poručila je ona.

Emir Kusturica, proslavljeni srpski režiser, pozvao je građane RS da daju povjerenje Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, jer samo oni mogu da im očuvaju slobodu.

Nikola Špirić, nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan, istakao je da je RS neophodna politička stabilnost bez koje nema razvoja, investicija, novih radnih mjesta, povećanja plata, penzija i socijalnih davanja.

Igor Radojičić, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice tri, rekao je da je neophodno zadržati političku stabilnost i čvrstu RS, te da je SNSD izgradio brojne škole, fakultete, puteve i vodovode.

Nebojša Radmanović, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, rekao je da je SNSD s koalicionim partnerima zaustavio propadanje Republike Srpske i unitarizaciju BiH.

Podršku kandidatima koalicije u srijedu su još jednom dali i ponovili Marko Pavić, lider DNS-a, i Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

SNSD je danas svoju kampanju nastavio u Stanarima, novoformiranoj opštini, gdje je Dodik poručio kako je njeno osnivanje dokaz da RS želi da približi vlast stanovništvu.

"Republika će morati da pomogne u svemu, ne samo u novcu, nego i u stručnoj pomoći, institucionalno, i organizacionoj pomoći. Ovdje moramo da izgradimo institucije i dobro je za RS da ima priliku da se uspostavi jedna procedura te vrste", kazao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije