BiH

Počela sjednica Savjeta ministara, na dnevnom redu i raspodjela sredstava MMF-a

Počela sjednica Savjeta ministara, na dnevnom redu i raspodjela sredstava MMF-a
Foto: N.N. | Počela sjednica Savjeta ministara, na dnevnom redu i raspodjela sredstava MMF-a

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) Međunarodnog monetarnog Fonda.

Ova tačka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, a riječ je o iznosu od oko 330 miliona evra za borbu protiv epidemije virusa korona i saniranje ekonomskih posljedica.

Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra i prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv kovida-19, uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH.

Ministarstvo bezbjednosti na razmatranje je uputilo i prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH.

Na urgenciju Ministarstva bezbjednosti u dnevni red je uvršten i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacionog tijela za migracije i Migracioni profil BiH za 2019. godinu.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i informacija o preuzimanju konačnih presuda od Haškog tribunala radi upisa u krivičnu evidenciju u BiH, a predlagač je Ministarstvo pravde.

Na prijedlog Ministarstva pravde, u dnevni red je uvršten i izvještaj o radu Nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločina za period od 1. aprila do 30. juna 2019. godine i ažurirana analiza sprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločin.

Planirano je i razmatranje prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH prethodno biranih od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava.

Po završetku današnje sjednice Savjeta ministara planirane su izjave za medije - oko 16.00 časova, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije