BiH

Počela sjednica Skupštine RS o setu zakona o povećanju plata

Počela sjednica Skupštine RS o setu zakona o povećanju plata
Foto: Dražan Pozderović | Počela sjednica Skupštine RS o setu zakona o povećanju plata

BANJALUKA - U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran set zakona kojima se uređuje povećanje plata i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u Srpskoj.

Reizabrani predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske Džerard Selan položio je svečanu zakletvu.

Na sjednici će biti razmatran Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije