BiH

Počelo štampanje glasačkih listića, proces prate kamere

Počelo štampanje glasačkih listića, proces prate kamere
Foto: Fena | Počelo štampanje glasačkih listića, proces prate kamere

SARAJEVO - Štampanje oko 14 miliona glasačkih listića za opšte izbore koji će biti održani 2. oktobra počelo je danas u pogonu "Unioninvestplastike" u Semizovcu kod Sarajeva, a za ovu svrhu će biti utrošeno oko 120 tona papira.

Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH, rekao je da je CIK odlukom od 7. jula imenovao tim za praćenje realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića. 

"Tim će pratiti i nadzirati nabavku, opremanje, skladištenje i upotrebu papira sa vodenim žigom i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, o čemu će pismeno obavještavati Komisiju", istakao je Arnautović.

Pritom je napomenuo da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića.

"Postoji dvadesetčetvoročasovni video-nadzor kojem CIK može pristupiti u svakom trenutku iz sjedišta Komisije. Snimci video-nadzora će biti sačuvani i predati Komisiji", naveo je Arnautović.

On je najavio i početak štampanja glasačkih listića za birače koji će glasati putem pošte izvan BiH, o čemu će javnost biti naknadno informisana.

"To će biti grupa birača koji će prvi dobiti glasačke listiće, daleko prije 2. oktobra", rekao je Arnautović.

Prema njegovim riječima, na glasačkim listićima će se naći 127 političkih subjekata, od kojih su 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata, što je ukupno 7.257 kandidata na glasačkim listićima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije