BiH

Počeo sastanak: Da li će pasti dogovor o imenovanjima i budžetu?

Počeo sastanak: Da li će pasti dogovor o imenovanjima i budžetu?
Foto: Nedžad Uglješa | Počeo sastanak: Da li će pasti dogovor o imenovanjima i budžetu?

ISTOČNO SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD, HDZ i SDA upravo je počeo u Istočnom Sarajevu.

Lideri Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović danas bi konačno trebalo da dogovore sporna imenovanja, te budžet.ned

Lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da će parlament BiH usvojiti predloženi budžet, te da ne treba s tim u vezi vršiti nikakav pritisak na parlament.

On je dodao da će SNSD podržati predloženi budžet, ukoliko ne bude nekih dramatičnih zahtjeva za izmjenama.

Govoreći o imenovanjima, lider SNSD-a je rekao da je ova stranka zainteresovana za dva mjesta - Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

"Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, treba da budu stavljena pred Savjet ministara i to pitanje bude završeno", rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

Bakir Izetbegović rekao je juče da ne treba "lomiti koplja", da treba odrediti kvote koje pripadaju Bošnjacima, Hrvatima, Srbima.

"To je odavno trebalo uraditi, a ne izmišljati probleme i kreirati blokade. Nadam se da će atmosfera biti takva", kazao je Izetbegoivić.

Na pitanje šta očekuje jer će ključne teme biti imenovanja, budžet, Mostar, Izetbegović je rekao da ga malo zbunjuju izjave Dragana Čovića, lidera HDZ-a, da bi budžet išao u redovnu proceduru, te da se to dugo razvlačilo.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući Doma naroda BiH Nikola Špirić, a trebalo bi da dođu i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić i poslanik u Predstavničkom domu, te visoki funkcioner SDA Halid Genjac.

Takođe, na sastanku su i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije