BiH

Počeo sastanak delegacija Srpske i Srbije u Banjaluci

Počeo sastanak delegacija Srpske i Srbije u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Počeo sastanak delegacija Srpske i Srbije

BANJALUKA - U zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci počeo je sastanak delegacija Republike Srpske i Republike Srbije.

Delegaciju Srpske predvode predsjednik Republike Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a delegaciju Srbije predsjednik Aleksandar Vučić.

Sastanku prisustvuju i predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović i ministri u vladama Srpske i Srbije.

Nakon jutrošnjeg dočeka na banjalučkom aerodromu u Mahovljanima, Cvijanovićeva, Dodik i Vučić posjetili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje su prisustvovali uručenju ključeva 15 sanitetskih vozila, ukupne vrijednost 1,4 miliona KM, koje je donirala Srbija za domove zdravlja u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Sanitetska vozila dobili su domovi zdravlja u Istočnom Starom gradu, Foči, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Gacku, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

Nakon uručenja ove donacije, zvaničnici su u banjalučkom naselju Petrićevac posjetili višenamjenski objekat u kojem će biti vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije