BiH

Počeo sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića sa Borelom

Počeo sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića sa Borelom
Foto: Nedžad Uglješa | Počeo sastanak lidera opozicije i Žozepa Borela

SARAJEVO - Žozep Borel, visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnost politiku počeo je sastanak sa predsjednicima vodećih stranaka u BiH, SNSD, HDZ i SDA Miloradom Dodikom, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Razgovori se održavaju u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu, a glavna tema vezana je za reformu izbornog zakona u BiH. 

Žozep Borel na ovu temu razgovarao je i sa predstavnicima opozicionih stranaka, Mirkom Šarovićem (SDS), Nenadom Nešićem (DNS), Branislavom Borenovićem (DNS), iz Republike Srpske, odnosno iz Federacije BiH u ime SBB-a Fahrudinom Radončićem, zatim Edinom Fortom iz Naše stranke, Nerminom Nikšićem prvim čovjekom SDP-a, te Elmedinom Konakovićem iz Naroda i pravde. 

Poslijepodne Žozep Borel će se sastati i sa članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u zgradi Predsjedništva BiH.

Ispred zgrade Delegacije Evropske unije u Sarajevu političke lidere i Borela dočekalo je nekoliko građana udruženja "Restart" koji su držali transparent na kojem je pisalo da su "za građansku i funkcionalnu BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije