BiH

Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka iz RS

Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka iz RS
Foto: Velibor Tripić | Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka iz RS o nametnutoj odluci Incka
Srna

BANJALUKA - U prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske počeo je sastanak predsjednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj povodom najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Osim predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, koji je i lider Demosa, sastanku prisustvuju predsjednik Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Na ovom sastanaku najodgovorniji politički predstavnici u Srpskoj trebali bi da usaglase stavove u vezi sa posljednjom odlukom visokog predstanika o nametanju zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije