BiH

Podnesen zahtjev za uklanjanje bošnjačke spomen-ploče u Srebrenici

Podnesen zahtjev za uklanjanje bošnjačke spomen-ploče u Srebrenici
Foto: Anadolija | Podnesen zahtjev za uklanjanje bošnjačke spomen-ploče u Srebrenici

SREBRENICA - Boračka i Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice danas su na opštinski protokol predale zahtjev za uklanjanje spomen-ploče koju su 21. avgusta predstavnici bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata postavili na nekadašnju zgradu policijske stanice u ovom mjestu, rekao je Srni predsjednik Organizacije poginulih i nestalih Srba Branimir Kojić.

Kojić je pojasnio da je jedan razlog za podnošenje ovog zahtjeva što je ta spomen-ploča postavljena nelegalno, bez odobrenja nadležnog opštinskog organa. 

"Drugi razlog, prema ocjeni članstva srpskih boračkih udruženja, je što je tekst na toj ploči uvredljiv za srpski narod i neistinit", kaže Kojić. 

On je istakao da je naprihvatljiva neistinita tvrdnja da su navodna ubistva u tom objektu počinili "srpski plaćenici iz Srbije", kako stoji u tekstu na toj ploči, jer je to laž smišljena radi vrijeđanja srpskog naroda i optužbi na račun Srbije, koju na svaki način bošnjačka udruženja žele okriviti kao da je bila strana u ratnom sukobu u BiH, što je neistina. 

"Ukoliko se ta ploča ne ukloni, ta laž će ostati kao istina koja će biti predstavljana posjetiocima Srebrenice i budućim pokoljenjima i zato tražimo njeno uklanjanje", iznio je Kojić stav srpskih udruženja iz Srebrenice proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije