BiH

Policajci deblokirali dio saobraćajnice, borci spremni da ulete u zgradu Parlamenta FBiH

Policajci deblokirali dio saobraćajnice, borci spremni da ulete u zgradu Parlamenta FBiH
Foto: N.N. | Policajci deblokirali dio saobraćajnice, borci spremni da ulete u zgradu Parlamenta FBiH

SARAJEVO – Više pripadnika Federalne policije deblokirali su dio saobraćajnice na raskrsnici na Skenderiji u Sarajevu gdje demobilisani borci protestuju ispred federalnog Parlamenta.

Kako javlja novinar "Nezavisnih" dio saobraćajnice gdje ide tramvaj pušten je u promet, a dio ispred zgrade Parlamenta FBiH, gdje ide trolejbus, još uvijek je blokiran.

Jedan od boraca je novinarima rekao da ih ima spremnih 100-tinjak da ulete u zgradu Parlamenta FBiH.

Podsjećamo, prilikom fotografisanja događaja koji je paralizovao Sarajevo, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede.

Nakon intervencije kolega s Al Jazeere, koji su također napadnuti, fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.

Demobilisani borci okupili su se pred zgradom Parlamenta FBiH zbog sjednice Doma naroda na kojoj bi se trebalo raspravljati o Prijedlogu zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH / Lidija Bradara saopštila je da je prekinuta redovna sjednica na kojoj nije usvojen dnevni red i da je otvorena vanredna sjednica Doma na kojoj će biti raspravljano samo o Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, po hitnom postupku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije