BiH

Pratite nas na Google news

Pomoćnik u Ministarstvu zdravlja FBiH i nekoliko zaposlenih u izolaciji

Pomoćnik u Ministarstvu zdravlja FBiH i nekoliko zaposlenih u izolaciji
Foto: N.N. | Pomoćnik u Ministarstvu zdravlja FBiH i nekoliko zaposlenih u izolaciji
N.N.

SARAJEVO - Pomoćnik ministra za javno zdravlje u Ministarstvu zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, Goran Čerkez, te još nekoliko njegovih kolega iz ove institucije su u samoizolaciji zbog kontakta s osobom kod koje je potvrđen virus korona, javljaju federalni mediji.

Ovu informaciju potvrdio je Čerkez za Klix kazavši da će biti u izolaciji onoliko koliko treba da bude, odnosno 14 dana, kako to nalažu epidemiolozi.

"Bili smo u kontaktu s osobom koja ima veze s proslavom u Konjicu i koja je malo prošetala tri-četiri dana uzastopno i po medijima i raznim sastancima te ugrozila druge ljude. Nemam nikakvih simptoma, a kada je riječ o testiranju, to ću prepustiti drugima. Sve vrijeme govorim da struka treba odlučivati o tome. Tako da, ako struka kaže da se trebam testirati, ja ću to učiniti", kazao je pomoćnik ministra.

Čerkez nije rekao tačan broj osoba iz Ministarstva zdravstva FBiH koje su takođe stavljene u samoizolaciju, ali je samo potvrdio da "ima još kolega".

"Ne želim pričati za druge, samo za sebe", dodao je on.

Kako nam dalje govori, ne želi biti prijetnja za druge osobe bez obzira na to da li će epidemiolozi odlučiti treba li se testirati ili ne.

"Jutros sam saznao za ovaj slučaj i stoga sam u samoizolaciji. Imam epidemiološku povezanost jer sam bio u istoj sobi s tom osobom, bili smo udaljeni dva-tri metra. U svakom slučaju, zašto bih ja nekoga ugrozio, ne želim se ja prije svega osjećati loše zbog toga", rekao nam Čerkez.

Podsjećamo, Čerkez se juče obraćao javnosti na konferenciji za medije, a proteklih dana takođe se kretao po sastancima te je gostovao u medijskim kućama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije