BiH

Poruka sa sastanka članova Predsjedništva BiH i amabsadorke Slovenije

Poruka sa sastanka članova Predsjedništva BiH i amabsadorke Slovenije
Foto: N.N. | Poruka sa sastanka članova Predsjedništva BiH i amabsadorke Slovenije
N.N.

SARAJEVO - U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak između savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i ambasadorke Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorice Bukinac povodom medijskih natpisa o navodnom dokumentu koji je premijer Slovenije Janez Janša uputio predsjedniku Savjeta Evrope Čarlsu Mičelu.

Bukinec je naglasila da se politika Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila te da Slovenija podržava evropski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što prije fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose.

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi navoda medija da je predao “non-paper” predsjedniku Savjeta Evrope Čarlsu Mičelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti “završetak raspada Jugoslavije”.

Janša je naveo da se posljednji put susreo sa predsjednikom Savjeta Evrope Čarlsom Mičelom “prošle godine”, te dodao je je “teško da mu je bilo šta fizički mogao predati u februaru ili martu ove godine”.

Poručio je i to da Slovenija “ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i EU perspektivu zemalja Zapadnog Balkana”, te da se ovakvim navodima “pokušava spriječiti taj cilj”.

(N1)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije