BiH

Posebna sjednica NS RS u utorak, 16. jula

Posebna sjednica NS RS u utorak, 16. jula
Foto: N.N. | Posebna sjednica NS RS u utorak, 16. jula

​BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da 4. posebna sjednice Narodne skupštine bude održana u utorak, 16. jula 2019. godine, sa početkom u 12 časova.

Kolegijum je utvrdio Prijedlog dnevnog reda 4. posebne sjednice na kojem se nalaze dvije tačke.

Prva tačka je Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor 5c – obilaznica Doboj, dok će poslanici raspravljati i o Prijedlogu odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2019. godini.

Opozicija u Republici Srpskoj protivi se zaduženju za izgradnju obilaznice. 

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je da jesu za infrastrukturnu izgradnju, ali kaže se vlast treba racionalnije odnositi prema sredstvima od akciza na gorivo.

Šef kluba poslanika PDP-a je takođe rekao da ova stranka nema ništa protiv infrastrukturnih projekata, ali pita da li je za sve ovakve projekte potrebno zaduženje.

"Protiv smo svakog zaduženja koje predstavlja krpljenje budžetskih rupa, kao i neracionalnu budžetsku potrošnju", rekao je Bundalo.

Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Žunić smatra da ne stoje primjedbe opozicije.

Podsjeća na važnost zaobilaznice kod Doboja, a sredstva za igradnju su, kaže, definisana kroz projektnu dokumentaciju.

"Sredstva od akciza su garancija za te velike projekte", kazao je Žunić i dodao da se javnim sredstvima ne mogu graditi veliki projekti.

Zahtjev za sazivanje 4. posebne sjednice sa predloženim dnevnom redom, u skladu sa članom 171. Poslovnika Narodne skupštine, uputila je Vlada Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije