BiH

Posebna sjednica NSRS u srijedu

Posebna sjednica NSRS u srijedu
Foto: N.N. | Posebna sjednica NSRS u srijedu

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da 15. posebna sjednica Narodne skupštine bude održana u srijedu, 29. jula, sa početkom u 11 časova, saopšteno je nakon sjednice.

Kako se u saopštenju dodaje Kolegijum je utvrdio Prijedlog dnevnog reda 15. posebne sjednice koji obuhvata "Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske o proglašenju Odluka Predsjedništva BiH, usvojenim na 14. redovnoj sjednici održanoj 22. jula 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske". 

Posebna sjednica Narodne skupštine je zakazana po zahtjevu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je tri odluke usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske, te pozvao poslanike da u roku od deset dana održe sjednicu parlamenta i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas.

Zaštita vitalnog interesa odnosi se na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma između Ministarstva bezbjednosti BiH i američkog Ministarstva unutrašnje bezbjednosti o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija.

Zahtjev je upućen i zbog izjave o Odluci o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika u narednoj godini, kao i Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije