BiH

Poslanici NS RS razmatraju Zakonuo javno-privatnom partnerstvu

Poslanici NS RS razmatraju Zakonuo javno-privatnom partnerstvu
Foto: N.N. | Poslanici NS RS razmatraju Zakonuo javno-privatnom partnerstvu

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Srpskoj.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi nastavka procesa otklanjanja administrativno‐tehničkih barijera i stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta za privlačenje investicija kojima bi se realizovali kapitalni projekti za zadovoljenje javnih potreba, navodi se u obrazloženju ovog akta.

Na dnevnom redu trećeg dijela osme redovne sjednice su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama i Zakona o zaštiti životne sredine.

Poslanici će razmatrati i izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu, te prijedloge odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Narodna skupština razmatraće i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

U prvom dijelu sjednice je, između ostalog, po hitnom postupku razmotren i usvojen set izmjena zakona o platama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu koji predviđa povećanje plata od pet do 20 odsto zaposlenima u javnom sektoru, a u drugom dijelu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti kojim se uvodi materinski dodatak u Srpskoj za sve nezaposlene porodilje, bez obzira na raniji status.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije