BiH

Poslanici hitno o vakcini

Poslanici hitno o vakcini
Foto: Ilustracija | Poslanici hitno o vakcini

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkom doma BiH danas su na redovnoj sjednici odlučili da na hitnoj sjednici raspravljaju šta je potrebno da se uvezu vakcine u BiH.

Sjednica bi trebala da bude u subotu ili ponedjeljak, a koji će dana biti održana odluči će se naknadano.

Damir Arnaut, poslanik Naše stranke, u toku rasprave o dnevnom redu današnje sjednice, predložio se da se u dnevni red uvrsti informacija Agencije za javne nabavke i Agencije za distribuciju lijekova i medicinske opreme BiH. 

Arnaut je rekao da bi sjednicu trebalo  sazvati u roku od tri dana, jer su direktori ove dvije agencije mjerodavni da kažu treba li nešto mijenjati u ovim zakonima ili ne.

"Svi govore različito. Zoran Tegletija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH,  kaže da nije potrebno mijenjati zakon, a njegova zamjenica Bisera Turković kaže da treba, pa neka kažu onda da li treba ili ne treba. Podnijeli smo i odvojen zahtijev za sazivanje hitne sjednice", kazao je Arnaut.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a, kazao je da bi Arnautov prijedlog trebao da bude danas na dnevnom redu, jer ovo nam može ponuditi odgovore na osnovu kojih ćemo donijeti odluku o tome da li će, kako je istakoa, biti podnesena krivična prijava protiv predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije