BiH

Pratite nas na Google news

Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka

Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka
Foto: Fena | Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka
Agencije

SARAJEVO - Izmještanje migranata iz kampa Vučjak završeno je u večernjim satima u utorak.

Ranije tokom dana iz Vučjaka je prema Sarajevu pod policijskom pratnjom otišla kolona od osam autobusa u kojoj je bilo oko 400 migranata.

Prema pisanjima pojedinih medija, u drugoj grupi od šest autobusa je bilo 300 migranata.

Predsjednik vlade Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je novinarima da je plan izmještanja migranata proveden bez poteškoća te da se niko od njih nije protivio organizovanom odlasku iz kampa Vučjak.

Svih 700 migranata koji su u utorak prevezeni autobusima novi smještaj bi trebalo da dobiju u kasarni Ušivak u naselju Hadžići kod Sarajeva.

Oni bi trebalo da budu tamo dok se ne osposobi prihvatni centar u Blažuju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije