BiH

"Povećan broj priređivača igara na sreću"

"Povećan broj priređivača igara na sreću"
Foto: N.N. | "Povećan broj priređivača igara na sreću"

Nekoliko mjeseci nakon što je u Republici Srpskoj usvojen novi Zakon o igrama na sreću, u budžet Srpske je uplaćeno oko osam miliona KM više nego za isti period prošle godine dok se broj priređivača na sreću povećao, saopštio je premijer Radovan Višković.

Kako je rekao predsjednik Vlade Republike Srpske  Radovan Višković, povećao se broj priređivača igara na sreću, a samim tim i prihodi od poreza koji oni uplaćuju.

"Od maja svakog mjeseca imamo 1,4-1,5 miliona KM prihoda više nego što smo imali dok je na snazi bio prethodni zakon. Do 31. avgusta prikupili smo osam miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Višković.

Poslanicima je rekao kako su izabrali Lutriju RS kao strateškog partnera za formiranje novog zajedničkog preduzeća koje će se baviti igrama na sreću.

"Mislim da sve radimo u zadatim rokovima, a u pripremi su i podzakonski akti. U narednoj godini očekujemo dvostruko više prihoda", istakao je.

Poslanici NSRS-a su kazali kako se nadaju da će taj novac, kako je dogovoreno i obećano, biti utrošen za najranjivije kategorije društva te obrazovanje i nevladin sektor.

Podsjetimo, novi zakon koji je usvojen u martu donosi povećanje poreza koji priređivači igara na sreću uplaćuju u budžet Republike Srpske i veću kontrolu uplata i isplata u internet klađenju. Naknada za priređivanje internet igara na sreću se sa ranijih pet odsto popela na 20 odsto od ukupnih uplata.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije