BiH

Poznato kada u BiH stižu donirane vakcine iz Kine

Poznato kada u BiH stižu donirane vakcine iz Kine
Foto: MSP BiH | Poznato kada u BiH stižu donirane vakcine iz Kine

SARAJEVO - Donacija od 50.000 doza vakcina iz Kine trebalo bi do kraja aprila da stigne u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova nakon sastanka ministarke Bisere Turković i ambasadora Narodne Republike Kine u Sarajevu Đi Pinga.

Ping je upoznao Turkovićevu da će transport 50.000 doza vakcina započeti 24. aprila, te da će BiH stići do kraja ovog mjeseca.

Dodao je da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u BiH, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

Turkovićeva je izrazila zahvalnost Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani BiH duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije.

Tokom sastanka istaknuto je da je takođe ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za BiH očekuju u narednim sedmicama.

Turkovićeva i Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije