BiH

Poznato zbog čega je Feđa Štukan priveden u Beogradu

Poznato zbog čega je Feđa Štukan priveden u Beogradu
Foto: Youtube / Printscreen | Poznato zbog čega je Feđa Štukan priveden u Beogradu

BEOGRAD - ​Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štuken priveden je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Štukanu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, a tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju.

Kao razlog zabrane ulaska Feđi Štukanu u Srbiju navedeno da je to zbog "negativne procjene bezbjednosnog rizika“, navodi se u dokumentu u koji je uvid imala "Nova.rs".

"Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima)" navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

U dokumentu se navodi da je Feđa Štukan zadržan u 17.40 sati na aerodromu "Nikola Tesla“ nakon što je došao letom iz Sarajeva.

Inače, Štukan je večeras trebalo da se pojavi na festivalu Krokodil, ali će se on večeras uključiti u festivalski program onlajn sa aerodroma gdje je zadržan.

Organizatori su naveli da je Štukanu oduzet pasoš i da je odveden u detenciju, a kako je rekao jedan od advokata Štukana za "Nova.rs" glumac će sutra biti deportovan za Sarajevo.

"Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole, našli nešto u kompjuteru. Čekam da mi jave o čemu se radi. Iskreno nemam pojma šta se dešava. Javim čim saznam" rekao je Štukan, a prenosi "Avaz".

Povezane vijesti:

Feđa Štukan uhapšen na aerodromu u Beogradu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije