BiH

Obilježavanje Dana policije RS: "Težak posao, ali se radi s ponosom"

Obilježavanje Dana policije RS: "Težak posao, ali se radi s ponosom"
Foto: Jelena Đurđević | Počelo obilježavanje Dana policije RS: "Težak posao, ali se radi s ponosom"

BANJALUKA - Predajom raporta pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predsjedniku Srpske Željki Cvijanović u Centu za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke počela je centralna svečanost obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

Raport je predao komandir Počasne jedinice policije Vitomir Petričević, a povodom Dana policije Republike Srpske danas je premijerno izvedena Himna Policije Srpske.

Lukač: Posao policije težak, ali se radi s ponosom

Posao policajca je težak i odgovoran, ali rad u MUP-u RS je svakom našem pripadniku na ponos i čast, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Na obraćanju na centralnoj svečanosti povodom Dana policije RS, Lukač je rekao da je u pitanju jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Srpske.

Istakao je da se u proteklim godinama kontinuirano radilo na sanaciji, ali i podizanju novih policijskih objekata, te da je riječ o najvećim ulaganjima u istoriji Srpske.

"Ulaganje u policiju je ulaganje u budućnost i bezbjednost svih građana RS", rekao je Lukač.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je rekao da rad policije nije ni malo jednostavan i da nosi mnoge izazove. Izrazio je zadovoljstvo radom MUP-a RS.

"Sve ono što je ispred vas postavljeno, vi ste to uspješno izvršili. Na svemu što ste do sada uradili za RS, želim da vam se zahvalim. Živjela Policija Srpske, živjela Republika Srpska", rekao je Višković.

Dodik: Ponosan sam na policiju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je danas ponosan što je Policija Srpske u ovakvoj sposobnosti da odbrani bezbjednost.

"Računajte da sam uvijek sa vama. Policija je jedna od institucija koje se najviše poštuju. Policajac je predstavnik naroda i njegove slobode", naglasio je Dodik.

Dodik je čestitao pripadnicima MUP-a RS Dan Policije.

"Živjela Republika Srpska, živjela Srbija", naglasio je Dodik.

Cvijanović: Važno jačati policiju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se Dan Policije i ove godine s ponosom proslavlja u miru i slobodi.

"Važno je da jačamo sve naše institucije, uključujući i policiju", navela je Cvijanovićeva.

Naglasila je da su Republika Srpska i njena policija neraskidivo povezani.

"Čestitam vam Dan Policije. Živjela Republika Srpska", navela je Cvijanovićeva.

Stefanović: Puno mi je srce

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da mu je puno srce kada vidi da RS ima opremljenu, modernu i snažnu policiju.

"Pripadnicima MUP-a RS čestitam Dan policije sa željom da imate što manje izazova, ali i da na svaki, kao i do sada, odgovorite profesionalno", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije, kojem je dodijeljen zlatni znak policije.

Prisutne brojne zvanice

Svečanom obilježavanju prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Prisustvuju i ministar unutraših poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić, delegacije Ruske Federacije, Boračke organizacije Republike Srpske, Saveza logoraša Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Svečanom obilježavanju takođe prisustvuju članovi Vlade Republike Srpske, bivši ministri Srpske, pripadnici Policije Republike Srpske i mnogobrojne javne ličnosti političkog i društvenog života Srpske.

Svečanosti povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Srpske prisustvuju i predstavnici policija Moskve, Slovenije i Crne Gore.

Prethodno je služen parastos i položeni vijenci kod Centralnog spomenika poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u Banjaluci.

Parastos je služio Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije.

Povodom Dana policije, u Zalužanima je danas svečano otvorena priključna saobraćajnica na magistralni put kod kružnog toka pored Centra za obuku MUP-a Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije