BiH

Predloženo da se 9. maj uvrsti u praznike Brčko distrikta

Predloženo da se 9. maj uvrsti u praznike Brčko distrikta
Foto: N.N. | Predloženo da se 9. maj uvrsti u praznike Brčko distrikta

BRČKO - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je danas da je, na prijedlog poslaničkog kluba PDP-a, predloženo da se među praznike distrikta Brčko uvrsti 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, te da će se Nacrt zakona o dopunama zakona o praznicima Brčko distrikta naći na dnevnom redu sjednice u srijedu, 28. aprila.

Milić je napomenuo da je predloženo da se usvajanje tog nacrta obavi po hitnom postupku i da je to uslov da uđe u skupštinsku proceduru.

"To je praznik koji postoji i na prostorima Republike Srpske i na prostorima Federacije i ukoliko bude razumijevanja da ovo ide u jednom čitanju, dakle, bez politizacije ove teme, ovaj nacrt će se naći u dnevnom redu sedme redovne sjednice", rekao je Milić novinarima nakon pripremnog sastanka šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade distrikta.

Milić je istakao da je na prijedlog Poslaničkog kluba SNSD-a u dnevni red uvrštena i informacija o održavanju i rekonstrukciji stambenih zgrada na području distrikta, te da očekuje da će Vlada dostaviti informaciju o realizaciji skupštinskog zaključka iz prethodne godine koji se tiče uspostave javnih registara, uključujući registar preduzeća koja posluju sa distriktom.

Pred poslanicima će se naći i informacija o epidemiološkoj situaciji u distriktu, izvještaji o radu institucija distrikta u prošloj godini, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku u drugom čitanju, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o mjesnim zajednicama i Nacrt zakona o dopuni Zakona o radu, takođe u drugom čitanju.

Na prijedlog Vlade u prvom čitanju razmatraće se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti i zaštiti zdravlja radnika na radu.

Sedma redovna sjednica održaće se 28. aprila, a po okončanju nastavka šeste redovne sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije