BiH

Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH

Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH
Foto: N.N. | Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH
N.N.

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 58. vanrednoj sjednici, održanoj danas, donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja virusa korona(COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj lica koja dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ovlastilo ministra odbrane Bosne i Hercegovine da unutar Bosne i Hercegovine, na zahtjev nadležnih institucija na nivou Bosne i Hercegovine, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažovati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH sa pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja virusa korona.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovite će svojom zapovijedi utvrditi potrebne personalne i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tokom realizacije zadataka iz ove odluke, Oružane snage BiH će uspostaviti potpunu saradnju i koordinaciju sa nadležnim civilnim organima na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ovlaštenje za angažovanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine važi 30 dana, a odluka Predsjedništva BiH stupa na snagu danom donošenja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije