BiH

Predsjedništvo BiH na polaganju kamena temeljca brze ceste Beograd - Sarajevo

Predsjedništvo BiH na polaganju kamena temeljca brze ceste Beograd - Sarajevo
Foto: N.N. | Predsjedništvo BiH na polaganju kamena temeljca brze ceste Beograd - Sarajevo

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je danas na sjednici u Sarajevu prihvatilo poziv Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, da 8. oktobra prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju brze ceste Beograd - Sarajevo.

Polaganju kamena temljeca za brzu cestu trebalo bi da prisustvuje i Redžep Tajip Erdoan.

Iz Kabineta Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva, potvrđeno je da su članovi Predsjedništva prihvatili  i poziv slovenačkog predsjednika Boruta Pahora, da posjete Sloveniju.

Članovi Predsjedništva BiH prethodno su razgovarali sa ambasadorima SAD, Italije, Francuske, Velike Britanije i Njemačke u BiH.

"Sastanak sa ambasodorima SAD, Velike Britanije, Francuske i Italije bio je kratak. Mi smo ih saslušali, imali su neke prijedloge vezane za političku situaciju u BiH, neformiranja vlasti, ANP-a. Ništa konkretno nije dogovoreno, samo smo ih saslušali. Još uvijek status kvo kada je riječ o izboru mandatara", rekao je Željko Komšić predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon sjednice Predsjedništva. 

Kazao je da su članovi Predsjedništva BiH prihvatili poziv Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, da dođu na trilateralni sastanak između Srbije, BiH i Turske koji će biti održan 8. oktobra i da polože kamen temeljac kod Rače za izgradnju brze ceste Beograd - Sarajevo.

Upitan da prokomentariše sutrašnji sastanak parlamentarnih stranak iz RS sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu Komšić je rekao da se nada, ali više od toga očekuje da će "gospodin Vučić biti od nekih političara ovdje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije