BiH

Predsjedništvo BiH zabrinuto za razvoj događaja u Džami i Kašmiru

Predsjedništvo BiH zabrinuto za razvoj događaja u Džami i Kašmiru
Foto: Nedžad Uglješa | Predsjedništvo BiH zabrinuto za razvoj događaja u Džami i Kašmiru

​SARAJEVO – Predsjedništvo BiH, odnosno Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon otkazivanja sjednice na kojoj je bilo planirano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, oglasilo se saopštenjem za javnost o sasvim drugoj temi.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine s velikom zabrinutošću prati razvoj događaja u Džamu i Kašmiru nakon ukidanja specijalnog statusa koji je garantovao njegovu autonomiju", stoji u saopštenju koje je prosljeđeno medijima.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je, navodi se u saopštenju, uvjereno da se Pakistanu i Indiji u okviru postojećih i obvezujućih rezolucija Ujedinjenih naroda nudi prostor za smirivanje sadašnjih napetosti i uvažavanje interesa i prava naroda Džamu i Kašmira.

Kako su složni oko nekih pitanja to se nije moglo vidjeti i danas, kada je Dodik povukao svoj zahtjev za vanrednu sjednicu Predsjedništva, jer su ga Komšić i Džaferović uslovili da bez usvajanja ANP-a nema ni novog mandatara Savjeta ministara.

Dodik je tako danas najavio da će, ukoliko ne bude formirana vlast, 5. septembra, do kada je rok za implementaciju Sporazuma o formiranju vlasti, povući neke poteze te da neće dozvoliti da se Srbima uzurpiraju prava.

Komentarišući odluke hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Komšića i Džaferovića da ne glasaju za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara dok se ne pošalje ANP, Dodik kaže da im to odgovara jer u ovom trenutku Bošnjaci drže sve čelne funkcije u zajedničkim institucijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije