BiH

Predstavljen brzi test o otkrivanju bolesti, uskoro i u Loparama

Predstavljen brzi test o otkrivanju bolesti, uskoro i u Loparama
Foto: Srna | Predstavljen brzi test o otkrivanju bolesti, uskoro i u Loparama

MILDORF - Na forumu "Ekonomska saradnja njemačkih kompanija sa privrednicima i institucijama Republike Srpske" u gradu Mildorf u NJemačkoj danas je prikazan brzi test o otkrivanju virusa korona, patent kompanije "Domatek".

Vlasnik kompanije "Domatek" Robert Priler rekao je da su ovi testovi veoma bitni za zdravstvene radnike, kao i za ljude koji putuju u druge zemlje, da ne bi čekali na laboratorijske analize i do 72 sata.

On je naglasio da kompanija "Domatek", koja se bavi analizom vode i vazduha, učestvuje u donošenju zakonskih odluka na nivou NJemačke, a veliki je prijatelj Republike Srpske.

"Ovi testovi su potpuno validni i dozvoljeni u Bavarskoj, a mi smo akreditovani za njihovo sprovođenje", dodao je Priler.

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković, koji je bio na forumu, rekao je da je danas na licu mjesta prikazno brzo testiranje na antitijela, a brza testiranja će već za nekoliko sedmica organizovati u Domu zdravlja Lopare, uz preporuke kompanije "Domatek".

On je izjavio Srni da bi na ovaj način olakšali i rad određenih privrednih subjekata, ali i bolnice u Bijeljini koja je preopterećena oboljelim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije