BiH

Predstavnici MUP-a i IOM-a o naknadi štete u Blažuju i nabavci video nadzora

Predstavnici MUP-a i IOM-a o naknadi štete u Blažuju i nabavci video nadzora
Foto: Ilustracija | Predstavnici MUP-a i IOM-a o naknadi štete u Blažuju i nabavci video nadzora

SARAJEVO - Zvaničnici MUP-a Kantona Sarajevo i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) danas su u Sarajevu razgovarali o nadoknadi štete pričinjene prilikom nedavnih nereda u migrantskom kampu u Blažuju, te nabavci opreme koja je potrebna policiji za dalji rad i postavljanje video nadzora na području opština Ilidža i Hadžići.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Nusret Selimović razgovarali su sa šefom Misije IOM-a u BiH Laurom Lungaroti o implementaciji zaključaka kantonalne Vlade i Skupštine u vezi s migrantskom krizom.

Tokom razgovora predložena je i mogućnost postavljanja tunela na ulazu u kamp na kojem bi bile kamere za prepoznavanje lica radi lakšeg praćenja i identifikacije migranata koji ulaze i izlaze iz kampa.

Kada se radi o postavljanju ograde i kućnom redu u kampu, predstavnici IOM-a su naveli da je popravka ograde u toku, da kućni red postoji i da se poštuje.

Katica je otvorio sa Lungarotijevom pitanje nadoknade štete pretrpljene u Blažuju, te predočio listu navedene opreme, koja podrazumijeva specijalna vozila, zaštitnu opremu za policijske službenike.

Takođe, predočen je i elaborat o postavljanju video-nadzora na području opština Ilidža i Hadžići, za šta je dobijeno obećanje da će biti finansiran, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije